About Me

Hello Travellers….

I am a mom with two boys who are already teenagers. I love traveling, outdoor activities, passion on photography and dog lover. Having two dogs, the big one is a golden retriever, called Maxi and the little one is a shit-zu, called Mini. Being a pianist in church since I was in grade 1 high school until now. Likes to watch action movies such as 007 , Fast & Furious, Die Hard, and comedian drama. I do not like horror movies .

Being a Travel Writer is something I aspire to in recent years. Started from one of my hobbies is photography, I joined the tour that hold hunting into several regions in Indonesia. Not satisfied only in Indonesia then I traveled alone in some Southeast Asian countries. Lots of the photos that I took , but it seems there is still something lacking. It does not seem sufficient that only images that speak. I also want to put it in writing even though I do not have specific expertise in writing the story.

In 2013 I quit my job and did a lot of traveling to Asian countries and India. Actually I want to be able to do so on traveling around the world, but maybe 1 or 2 more years these ideals can only be achieved. Hopefully … 🙂

At the beginning of this year I went back to work and start making programs for travel photography, especially photography lovers in Indonesia. But not limited only photographers, but it is open for all people. As a tour planner I will arrange programs and help people to make their dreams come true. Now, while I am working again to achieve my goals, I will share my travel experiences through this blog.  Provide tips and suggestions from my experience that may be useful for the travelers. And of course the pictures that I took during my journey will draw for you to enjoy 🙂

All of the photos contained in this blog is my own work and my own personal 100%. Please do not copy or edit without my knowledge. If anyone is interested on my photos you can contact me at email: tania.langitan@gmail.com

Or follow me on twitter @SmarTravler

My page in Facebook at facebook.com/smartravellerblog

For a collection of photographs can be seen at http://www.flickr.com/photos/geranta

Happy Traveling!

 

Warm regards,

Tania Langitan

TL @ KL station_resize

Advertisements

34 thoughts on “About Me

    Don said:
    June 10, 2013 at 4:55 am

    Selamat ya Tania utk profesi barunya yg sudah pasti lebih menyenangkan dibanding profesi sebelumnya…

      Tania Langitan responded:
      June 10, 2013 at 6:34 am

      Terima kasih Don…
      Sekarang ini belum menghasilkan duit, masih taraf belajar dan menyalurkan hobi..semoga ke depannya bisa menjadi sumber penghasilan. Amin…

    danny said:
    June 29, 2013 at 5:11 pm

    Tania,
    Dima ado usaho,
    Disitu ado Pitih masuak…..,ayolah biar awak jadi tukang pikul kameranyalah….

      Tania Langitan responded:
      June 30, 2013 at 8:26 am

      Danny, ondeeh…awak baru mulai nii..alun lai piti masuak 🙂

    my-duh said:
    June 30, 2013 at 10:30 pm

    Keren, Tan. Mudah-mudahan piti capek masuaknyo. BTW, baru tau kau udah nggak kerja lagi. Now it makes sense why you’ve been traveling a lot lately. I envy you :). I thoroughly enjoy reading your blog and the spectacular pictures that you took. Good luck with your new venture.

    Tania Langitan responded:
    July 1, 2013 at 12:26 am

    Hi Mayda….thanks for visiting my blog and your support also. Ya, i really enjoy my new life today 🙂 Hopefully my blog could give a positive contribution to all readers.

    Alf said:
    July 17, 2013 at 2:44 am

    Keren Tania. Setelah pansiun mudo masonyo full time dengan hobi. 🙂

      Tania Langitan responded:
      July 17, 2013 at 2:48 am

      Hehehe….terima kasih Alfian 🙂
      Ya begitulah…setelah udah ngga kerja baru bisa full time dengan hobi ku ini
      Sukses untuk kau juga Alfian!

      Salam,
      Tania

    edmooneyphotography said:
    August 4, 2013 at 1:30 pm

    Hey there Tania, Thanks for stopping by to check out my blog and the follow, hope you liked what you saw. Looking forward to seeing more from you, 🙂

      Tania Langitan responded:
      August 4, 2013 at 3:23 pm

      You are welcome Ed…your photos are great!
      Have a good day!

    SL said:
    October 15, 2013 at 12:42 pm

    mantap.. lanjutan

    chris13jkt said:
    October 17, 2013 at 2:59 am

    Salam kenal, Tania.
    Tidak sengaja aku kesasar di blog yang bagus ini. Ijin follow ya, supaya bisa tetap dapat mengkuti cerita dan foto perjalanannya.

      Tania Langitan responded:
      October 17, 2013 at 5:45 am

      Halo Chris…salam kenal juga. Terima kasih sudah mampir di blog aku. Senang rasanya punya teman dari Indonesia yg mampir ke blog aku. Silahkan follow dan jgn sungkan2 utk kasih comment ya… 🙂
      Have a good day!

    Abang Edwin SA said:
    November 3, 2013 at 10:44 am

    Salam kenal juga Tania…..Senang bisa kenal dengan blogger yang memiliki passion dan semangat seperti Tania 🙂

      Tania Langitan responded:
      November 3, 2013 at 10:53 am

      Salam kenal juga bang Edwin…terima kasih udah mampir 🙂

    omnduut said:
    January 7, 2014 at 8:34 am

    Lagi cari info tentang India dan tersasar di blog ini 🙂 salam kenal mbak ^^

      Tania Langitan responded:
      January 8, 2014 at 12:53 am

      Salam kenal kembali…trm kasih sdh visit blog saya.
      Saya baru saja balik dari India lagi…visit shimla dan manali, wilayah himachal pradesh. Sekaligus ingin merasakan salju di sana. Suhu udara antara -5 s/d -18 derajat C

      Tania Langitan responded:
      January 9, 2014 at 7:51 am

      Salam kenal kembali Omnduut…semoga info yang dicari dapat ditemukan di blog ini :))

    Hitch-Hikers Handbook said:
    February 23, 2014 at 12:41 pm

    Lovely blog! Shame we can’t understand a word, but the pictures are lovely! Thanks for connecting with us on Twitter! Keep up the great work and travel safe!

      Tania Langitan responded:
      February 23, 2014 at 1:16 pm

      hahaha… thanks for visiting my blog! Nice to meet you here… Have a good day!

    Oi Corry Tobing said:
    April 10, 2014 at 7:02 am

    Hooooiii Taaaan…..baru sempat lihat2 nih. Kereeeeennn…

      Tania Langitan responded:
      April 10, 2014 at 7:21 am

      Oii… kemana aja kau? Ndeeh sibuk kali lah kau ya… susah kalipun menghubungi kau 😦
      Btw, terima kasih sudah mampir di blog aku. Visit juga di page aku di facebook. Ini linknya: facebook.com/smartravellerblog
      Aku juga sudah kirim lewat message FB
      Kapan bisa ketemuan lagi??

    sweetmedusa said:
    May 20, 2014 at 9:21 am

    nyasar ke sini setelah pengen tau banyak tentang traveler Indonesia yang ke India. Jadi ngebet ke sana gara-gara nonton film India ngeshoot Manali. Keren! Thanks infonya kak and happy traveling! 🙂

      Tania Langitan responded:
      May 20, 2014 at 9:33 am

      Terima kasih… sudah mampir di blog saya. Kalau boleh blog saya di follow 🙂 Silahkan tanya2 kalau perlu informasi mengenai India
      Happy traveling!

      Tania Langitan responded:
      February 24, 2015 at 8:04 am

      saya ada program paket murah ke India, backpacking sambil jalan-jalan seru bareng saya.
      Kalau berminat bisa email ke saya: tania.langitan@gmail.com
      atau cek posting saya di blog ini

    The GypsyNesters said:
    June 21, 2014 at 10:11 pm

    Great photos and travel ideas, thanks. We would love to see the camel fair.

      Tania Langitan responded:
      June 25, 2014 at 3:48 pm

      Yeah..remarks your calendar now and don’t miss this event!
      Happy journey!

    iykaliscious said:
    May 11, 2015 at 8:03 pm

    yahh telat saya nemu blog nyaa,, 😦 .. blog nya keren bangett..
    weekend ini saya mau ke kolkata, lonely backpacker ceritanya.. book hotel di sekitar new market.. ada tips ga mbak? hehehehe..

      Tania Langitan responded:
      May 11, 2015 at 8:16 pm

      Kamu naik pswt apa? AA saya lihat skrg tiba di kolkata hampir jam 12 malam ya… pastikan kamu punya no telp hotel tempat kmu menginap spy kalau nyasar bisa minta tolong orang utk telponin. Dan hp kamu yg smartphone ya spy bisa buka google map 🙂 Selama disana naik metro train atau jalan kaki aman koq. Happy journey!

      iykaliscious said:
      May 11, 2015 at 8:45 pm

      iya Mbak Tania, aku naik AA via KL, nyampe sana jm 12 malemm.. aku udh baca blognya Mbak Tania ttg tips ke India, antara lucu dan merinding. hahahaha.. Aku pake VOA juga, Mbak. udah bayar via online, di Kolkata tinggal finger and eye scan aja. Kalo tau ada paket backpacker disini, mending aku ikut ama Mbak Tania, rame2. hihihi.. Noted ya,, bawa botol Tup***ware. hahahahaha. Shukriyaa Mbak Tania!!

    Renate Leknes said:
    September 21, 2015 at 12:09 pm

    Such a heartwarming and beautiful blog you have ❤ I am so glad I found it as I am a very eager traveller myself. Please continue the amazing work you are already doing 😀

    siima said:
    September 2, 2016 at 3:07 pm

    Ada kontak yang bisa dihubungu kah ka?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s